Oldal kiválasztása

IRATKOZZ FEL ÉS KÜLDÖM A HETENTE MEGJELENŐ CIKKEKET, AMIK SEGÍTENEK, HOGY KIVÁLÓ SALESES LEGYÉL!
(AJÁNDÉK KÉT EBOOK: WALL STREET-I KIFOGÁSKEZELÉ + ÖNERŐBŐL LETT MILLIOMOSOK 21 SZOKÁSA)

A “KÉREM A KÉT EBOOKOT!”gombra kattintással hozzájárulsz, hogy a megadott elérhetőségeidre az szabo-gabor.hu szakmai anyagokat, valamint a termékeit és szolgáltatásait népszerűsítő hírleveleket küldjön, illetve, hogy a megadott adataidat e célból kezelje. Kijelented, hogy a megadott adataid kezelésével kapcsolatban az Adatkezelési tájékoztatóban írt tájékoztatást elolvastad és tudomásul vetted.

IRATKOZZ FEL ÉS TIED A KÉT JUTALÉK DUPLÁZÓ AJÁNDÉK EBOOK!
WALL STREET-I KIFOGÁSKEZELÉ +
ÖNERŐBŐL LETT MILLIOMOSOK 21 SZOKÁSA

A “KÉREM A KÉT EBOOKOT!”gombra kattintással hozzájárulsz, hogy a megadott elérhetőségeidre az szabo-gabor.hu szakmai anyagokat, valamint a termékeit és szolgáltatásait népszerűsítő hírleveleket küldjön, illetve, hogy a megadott adataidat e célból kezelje. Kijelented, hogy a megadott adataid kezelésével kapcsolatban az Adatkezelési tájékoztatóban írt tájékoztatást elolvastad és tudomásul vetted.

Kisugárzása mindenkinek van, sármja nincs!

Szabó Gábor – 2017. június 13.

Olvasási idő: 04:25 perc

Jelenet a Keresztapa c. filmből

A karizma görög szó, régebben vallási fogalomként azokat a nem mindennapi tulajdonságokat illette, amelyek Isten adományaként jelentkeztek bizonyos emberekben. Ők voltak a csodatevő vagy gyógyító hatalommal, a jövendölés képességével, a nyelvek tudásával rendelkező bölcsek.

A görög eredetű szó (kharidzesztai, chárism) jelentése „kegy, jóindulat, Isten kegyelmi ajándéka” és az ilyen tulajdonsággal megáldott személyeknek mintha minden könnyebben menne; varázslatosak és megbabonázóak.

                                                     Forrás: Olivia Fox Cabane: Személyes vonzerő–A karizmatikus ember titka

Mondhatjuk, hogy Marlon Brandonak, a Keresztapa című film főszereplőjének „könnyű” dolga volt, hiszen az ő ajánlatait nem lehetett visszautasítani. Viccet félre téve, ő képes volt egy olyan karakter megalkotására, akit mindenki tisztelt, beleértve az ellenségeit is.

Ezt a „ha nem is kedvelem, de nem tudom nem tisztelni” érzést nem a vagyonával, nem a pénzével, hanem a jellemével és a kisugárzásával vívta ki magának. Egyszerűen a puszta léte is tekintélyt és egyfajta vonzalmat váltott ki az emberekből. Üzleti sikereit ennek a láthatatlan erőnek köszönhette, ahogyan köszönhetik sokan ma is.

Biztos vagyok abban, hogy életed során sok „Marlon Brandoval” találkoztál már. Olyan valakivel, akivel jó volt beszélgetni, vagy csak együtt időt tölteni. Akinek a kisugárzása olyannyira hatott rád, hogy azóta sem felejtetted el, pedig könnyen lehet, hogy egy szót sem szóltatok egymáshoz. Érezted, hogy ez az illető rendben van, egyben van, és ezt tudja is magáról.

Belső énjeink állandó kommunikációt folytatnak egymással. Erről persze mi mit sem sejtünk, és azt gondoljuk, hogy csak a kimondott szavak, vagy a jól megkötött nyakkendő fontos, pedig ez nem igaz. Belső énünk (tudatalattink) jelek és érzések ezreit sugározza, illetve jelek ezreit dekódolja minden egyes pillanatban, amikor valaki a közelünkben van. Ez eredményez egy jó, vagy egy rossz érzést bennünk az illetővel kapcsolatban. Sokan első benyomásnak nevezik ezt az érzést. Ebben a blogban már írtam róla, hogy ennek az első benyomásnak a megteremtésére személyesen maximum 3-4 percünk, míg telefonon keresztül, legfeljebb 4 másodpercünk van.

Biztosan veled is előfordult már, hogy megmagyarázhatatlan okok miatt felálltál valaki mellől a buszon. De biztosra veszem, hogy az is megesett már veled, hogy miután megláttad az eladót a boltban, úgy döntöttél, hogy mégsem vásárolsz ott. Ezek nem véletlenszerűen lejátszódó mechanizmusok az agyunkban, vagy inkább a lelkünkben. Ez a tudatalattid „tudatos” jelzése, amire akarva-akaratlanul reagálsz, méghozzá gondolkodás nélkül, hiszen tudatalatti játékról van szó. Igen, léteznek még a gondolatainknál is gyorsabb „visszajelzéseink magunknak”, ezek az érzéseink.

Szavaink csupán a kommunikációnk 7%-át teszik ki!

Sajnos napjainkban saját magára az embernek kevés ideje van. Ez az egyik fő oka annak, hogy sok ember hiteltelen kisugárzással rendelkezik. Mit jelent ez? Hogy teljesen mást kommunikál a tudatalattija valakinek, mint a szavai. Jól felnagyítva a dolgot, körülbelül azt a példát képzeld magad elé, mint amikor valaki egy méreg drága benzinfaló autóval flangál a belvárosban a barátai előtt, de annyi pénze már nincs, hogy rendesen megtankolva az autóját lemenjen a Balatonig a hétvégén. Egy ilyen embernek vajon mit üzen a tudatalattija számodra? Ha szótlanul leülnél az emberünkkel egy szobában, vajon milyen érzéseid lennének vele kapcsolatban?

Kisugárzása mindenkinek van, sármja nincsen!

Szavakkal nehezen körülírható, hogy mit jelent a kisugárzás. Inkább megkülönböztetném a kisugárzást a sármtól. A sárm  már egy kicsit könnyebben definiálható valami. Egy történet jutott az eszembe ezzel kapcsolatban, ami nagyon fején találja a szöget.

Egyszer egy neves divatbemutatót követően, megkérdezték Giorgio Armanit, hogy milyen egy szép modell? Armani azt válaszolta, hogy aki nem csak kívül, de belül is egyben van, ugyanis a siker szempontjából a külső csupán 10%-ban, míg a megfelelő kisugárzás a maradék 90%-ban tarol.

Ha jól belegondolsz számtalan (egyébként nem túl szép) sztármodell látható a kifutókon, aki valamiért mégis nagyon sikeres. Szereti őket a kamera, és nem utolsó sorban az ember szeme. Szó szerint kisugároznak valamit magukból, még az élettelen képen keresztül is.

De hogyan csinálják?

Szépként tekintenek magukra. Ez nagyon fontos. Eleve a szépség egy nagyon szubjektív dolog, pontosan ezért vitatkozni is nagyon nehéz a kérdésen, hogy ki szép, és ki nem szép. Mindenkin van változtatható adottság, mint külsőleg, mint belsőleg.
A kérdés inkább az, hogy te foglalkozol-e azzal a bizonyos anyajeggyel, túlsúllyal, vörös hajjal, sorolhatnám, vagy nem?
Az előbb felsorolt „problémák” csupán akkor okoznak neked gondot és kárt a kisugárzásodban, ha ezt hagyod és engedélyezed magadnak.

A karizmatikus emberek egy másik nagyon fontos képessége, hogy jelen és a jelenben vannak, amikor valakivel beszélgetnek. Ez egy ritka képesség, ami nagyon ritkán élhető át ebben az őrült világban. Ezek az emberek, amikor veled beszélgetnek, úgy tűnnek, mintha átnéznének rajtad. „Röntgen szemük” van. Épp ezért, sokan nem is tudnak a szemükbe nézni, mert nem viselik jól az lelki átvilágítást 🙂 .

A sárm, egy olyan segítőd lehet, mely egy életen át ontja neked majd a sikert és az elismerést. Viszont ezt először fel kell építened, meg kell erősítened és tesztelned kell ezer és ezer alkalommal.

Amennyiben hasznosnak találtad a leírtakat, kérlek oszd meg, hogy máshoz is eljusson.

Baráti üdvözlettel:

Szabó Gábor

A “KÉREM A KÉT EBOOKOT!”gombra kattintással hozzájárulsz, hogy a megadott elérhetőségeidre szakmai anyagokat, valamint termékeinket és szolgáltatásankat népszerűsítő hírlevelet küldjünk.Kijelented, hogy az Adatkezelési tájékoztatóban írt tájékoztatást elolvastad és tudomásul vetted.

Baráti üdvözlettel:

Szabó Gábor

Share This

OSZD MEG!

Hogy másokhoz is eljusson! :)