Oldal kiválasztása

A kártya, amit sokáig a kibocsátója is tagadott

 

Szabó Gábor – 2017. március 8.

Olvasási idő: 03:10 perc

Ha valaki nagyon-nagyon gazdag és nem szereti a luxus sportautókat, illetve a magán Jet-ek felesleges felhajtását, akkor az egy Black Amex bankkártyát villant meg jól látható helyeken.

A világ leggazdagabbjainak az egy százalékának az egy százaléka. Ez az a körülbelül 20 000 kő gazdag ember, akinek a zsebében egy American Express Centurion Card, vagy, ahogy a köznyelv hívja, fekete Amex (Black Amex) lapul.
Ez az a kártya, amit egészen biztos, hogy nem tudsz rendelni az interneten, nem tudsz igényelni a kibocsátónál, sőt a weboldalán sem találsz róla információt. A bankkártyák fantomja a Black Amex, amit, ha valaki megszerez magának, akkor minden ajtó kinyílik számára.

Nem hivatalos adatok alapján a 80-as évek második felétől létezik ez a kiváltságos kártya. Hivatalos információkat 1999-től érünk el róla. A legendák szerint a kártya pályafutásának az első másfél évtizedében, az új Ferrari vásárlásához hasonlóan, csakis meghívásos alapon lehetett egy ilyen titánból készült kártyához hozzájutni. Hivatalos közleményt ugyan az Amex nem adott ki az ügyben, de több ittas állapotú celeb szólta már el magát arról, hogy maga a kibocsátó kereste őt meg és ajánlotta fel neki a minden ajtót nyitó kártyát.

Mi kell ahhoz, hogy Black Amex lapulhasson a zsebedben?

Először is bőven 8 jegyű számlaegyenleg, dollárban! 10 000 dollár (3 millió forint) a klubtagság díja, merthogy a kártyával egyidejűleg belépsz a „nagyok” klubjába is. Ezt a díjat csak egyszer kell kifizetni ugyan, de ennyivel nem álltak meg a költségek. A kártya éves díja 3000 dollár, míg az egy darab társkártya éves díja is +2000 dollár. Egy gyors fejszámolást követően, nagyjából másfél millió forintnak megfelelő „számlavezetési díjat” kell kicsengetni évente a klubtagságért. Természetesen teljes átvilágítás előzi meg egy ilyen titán ötvözetű, lézerrel szövegezett kártya kibocsátását. A megfelelő vagyoni helyzet alap elvárás. Több évre visszamenőleg ellenőrzik az illető cégeinek a forgalmát, megnézik, hogy milyen ingatlanokkal rendelkezik, mekkora értéket képviselnek az ingóságai stb.

Hitelképesség tekintetében is könyörtelen szigort tanúsítanak. Ha egyszer is rendelkezett a kedves delikvens hitellel, az azonnal felejtse el, hogy valaha is egy saját Black Amex kártya lesz a kezében.

Egy tavalyi pletyka alapján 250 ezer dollárról 500 ezer dollárra emelte az Amex a minimum éves kártyaforgalom mértékét, ami azért tűnik hiteles információnak, mert a Black Amex előszobájának tekintett American Expressz Platina kártya éves forgalmát hivatalosan is minimum 250 ezer dollárra emelte a bank.

150 millió forint éves forgalom, ez több, mint tízmillió forintnak megfelelő havi forgalmat jelent, és ne feledjük el, ez a minimum elvárás.

Miért éri meg ennyit kifizetni egy kártyáért?

Szó szerint mindenhová beengedik a kártya gazdáját. VIP klubok, repterek luxus várótermei, luxus autómárkák VIP szalonjai, zártkörű rendezvények ezrei, amik tárt karokkal várják történetem főhőseit. Persze, aki minimum 150 millának megfelelő dollárt kell, hogy költsön évente a kártyájáról, azt mindenki szívesen látja.

Britney Sperars, Gordon Ramsay, Tiger Woods, Ice Cube, vagy épp Dwayne Johnson, akik büszkén vállalják a fekete kártyatulajdonos szerepét, csakhogy pár nevet említsek. A fenti nevekből azért jól látszik, ahhoz, hogy meghívást kapj ebbe a klubba, nem elég, hogy rengeteg pénzed van, az sem árthat, ha világsztár vagy :).

Amennyiben hasznosnak találtad a cikket, oszd meg, hogy máshoz is eljusson! Köszönöm.

Baráti üdvözlettel:

Szabó Gábor

IRATKOZZ FEL ÉS KÜLDÖM A HETENTE MEGJELENŐ CIKKEKET, AMIK SEGÍTENEK, HOGY KIVÁLÓ SALESES LEGYÉL!

AJÁNDÉKBA PEDIG KAPSZ KÉT EBOOKOT!

(WALL STREET-I KIFOGÁSKEZELÉS 10 PONTBAN / AZ ÖNERŐBŐL LETT MILLIOMOSOK 21 SZOKÁSA)

A “KÉREM A KÉT EBOOKOT!”gombra kattintással hozzájárulsz, hogy a megadott elérhetőségeidre az szabo-gabor.hu szakmai anyagokat, valamint a termékeit és szolgáltatásait népszerűsítő hírleveleket küldjön, illetve, hogy a megadott adataidat e célból kezelje. Kijelented, hogy a megadott adataid kezelésével kapcsolatban az Adatkezelési tájékoztatóban írt tájékoztatást elolvastad és tudomásul vetted.

Share This

OSZD MEG!

Hogy másokhoz is eljusson! :)